25TH Open Systems Days
Croatian Linux Users’ Conference

19 - 20 APRIL 2018

FER, Zagreb, Croatia

X2Go Case Study: Opensource Remote Desktopom do 10+ k€ uštede

Summary

Remote Desktop Connection s Microsoft Windows Terminal Serverom je tehnički odlično rješenje za udaljeni rad više korisnika s različitih klijenata na centralnom serveru/aplikaciji. Ali oduševljenje splasne kad se dođe do računice za licence, pogotovo za veći broj korisnika, a naročito za cloud varijantu.

Postoje razna alternativna Linux/opensource rješenja za RemoteDesktop/TerminalServer, ali uglavnom nisu prema mogućnostima i brzini niti blizu Microsoftovom. Međutim, X2Go je relativno novije i manje poznato rješenje koje je ne samo usporedivo s Microsoftovim, već ima i prednosti i brojne zvučne reference.

U ovom predavanju prestavit će se X2Go rješenje kroz konkretan primjer u praksi.

Type

Talk

Language

Croatian

Speaker

speaker_img
Ivan GuštinGeneracija '69, FER '93, dopredsjednik i predsjednik HULK-a u par mandata, privatni poduzetnik 22 godine, od čega 20 godina iskustva s Linuxom u svakakvim okruženjima. Radim od konzaltinga, sistem administratorskih poslova, edukacije, R&D za originalna rješenja ili rješenja po narudžbi, a sve bazirano na ili uz pomoć opensource alata i rješenja. Da razbijem monotoniju, u slobodno se vrijeme kao pravi geek - bavim opet opensourceom. A zadnje vrijeme i microbitovima te ML/AI.Organization

Conference partners

Gold sponsors

Bronze sponsors

Friends

Media